Portrettekening
Rob de tekenaar

De tekenaar Rob aan het woord:

Het natekenen heb ik altijd al graag gedaan, maar de vonk sloeg pas echt over in Zuid-Frankrijk.
Ik was op vakantie in een plaatsje in Zuid-Frankrijk en daar zaten enkele tekenaars op een pleintje te tekenen. Karikatuurtekenaars en portrettekenaars. Karikatuurtekenen is echt een vak apart en dat hoop ik nog een keer te leren. Maar mijn aandacht ging vooral uit naar 1 portrettekenaar. Er stonden heel wat mensen te kijken en ik vond het zo prachtig wat hij op papier kon zetten met enkel krijtjes en potlood. Toen dacht ik: dat zou ik ook graag willen leren. Het natekenen had ik vroeger al veel gedaan dus waarom niet de draad weer eens oppakken?

Nadat hij klaar was die avond met tekenen, heb ik even met hem gesproken. Ik was vooral benieuwd, hoe hij het natekenen geleerd had. Hij zei dat veel oefenen wel het belangrijkste was en natuurlijk ook het materiaal waar je mee werkt. Er zijn verschillende soorten pastelpapier en potloden, maar waar hij mee tekende sprak me wel aan. Hij tekende op speciaal fluweel-achtig papier. De kleuren kwamen erg mooi over op dat papier. Ik kreeg een stuk papier mee om te oefenen. Het viel niet mee de eerste keer. Maar eenmaal terug in Nederland besloot ik om het papier te bestellen. (Het kwam uit het buitenland en ik moest er meteen veel van afnemen) Dus maar veel oefenen en langzaamaan begon het te lukken. Helaas heb ik geen contact meer gehad met de Franse tekenaar, maar ik had veel geleerd van hem.

Pastelportrettekening.nl bestaat al een tijdje en ben ik bij zoeksystemen makkelijk te vinden. Bij sommige zelfs op de eerste pagina. Je hoeft niet speciaal langs te komen om nagetekend te worden maar stuur dus gewoon een foto door. Deze wordt dan nagetekend. Een foto van iemand anders kan ook, zeker als deze persoon of dier je erg dierbaar is. Op speciaal verzoek kan ik ook iets anders natekenen. Die voorbeelden zijn te zien bij diverse voorbeelden.

Hopelijk mag ik nog eens een mooi portret voor je maken


Met vriendelijke groet,
Rob


Prijs van de tekeningen:

Zwart-wit € 75,00
Kleur € 95,00

Achter een tekening zit vaak een mooie herinnering.


Bestellen De levertijd op dit moment is ongeveer 4 weken.

Bestellen

Rob Portrettekenaar

Oosterhout, Nederland